Vyhľadávanie

Galéria

najnovší obrázok od

MR2
rozlíšenie 
veľkosť 
zobrazení 
pridané 
1600x900
340,76 kB
15439
11.8.2021
17:47:11

Kúpiť na PC

Kúpiť na PC
69,99€

Anketa

Ako hodnotíš NFS Heat? (známkovania ako v škole)
1
Zobraziť sekciu 1522

2
Zobraziť sekciu 1283

3
Zobraziť sekciu 1220

4
Zobraziť sekciu 1211

5
Zobraziť sekciu 1233

Spolu hlasov: 6469

Odkazy

Naša ikonka:
Naša ikonka

Spolupracujeme:
ABCgames.sk - hry, cheaty, trainery, návody, preklady, cd obaly, wallpapery, screenshoty, download
NFS-Planet
NFSCars.net
The-Witcher.cz
GTACity.cz

Štatistiky

Demo - prvé dojmy - NFS: Underground 2


ZOBRAZIŤ GALÉRIU SCREENSHOTOV Z DEMA


Tak nám konečne vyšlo demo na najnovšiu časť najznámejšej automobilovej série na svete. Vydanie v poradí už deviateho pokračovania NFS (ak rátame aj onlinový Motor City) bolo ohlásené už v apríli 2004, teda ani nie pol roka od vydania zatiaľ najúspešnejšej časti série - Need for Speed Underground. To bolo aj prelomovou časťou série. Odbočilo od zaužívaného systému slnkom zaliatych malebných tratí a nablýskaných luxusných športiakov k nočným ilegálnym závodom vo veľkomeste na sériovo vyrábaných autách, ktoré si v priebehu hry môžete vylepšovať - tuningovať. Niet divu, že EA sa rozhodlo v tomto štýle pokračovať, úspech NFSU nič iné priam ani nedovoľoval.

Po spustení demoverzie vás privíta dynamické intro predstavujúce všetky hlavné aspekty nových Undergroundov. Obrovské mesto rozdelené do piatich častí, zbesilé závodenie a samozrejme super kočky. Videl som v ňom aj kúsky Oficiálnych trailerov. Potom už len upozornenie, aby ste nič čo uvidíte v hre neskúšali naživo a môže sa ísť na vec. Menu, v ktorom si môžete vybrať Free Roam mód, Quick race alebo Online mód.

V prípade, že si vyberiete prvú možnosť Free Roam, teda hlavnú náplň hry, ste už len nútení vybrať si vozidlo na ktorom sa budete v meste pohybovať. Na výber tu je z štyroch rôzne výkonovo aj vzhľadovo upravených Nissan 350Z. Po načítaní sa presúvate do mesta. Je celé len pre vás, voľne prístupné, žiadne zábrany. Teda až tak bez zábran nie je, v demoverzii je totiž prístupná len mestská časť Beacon Hill. Teraz už je len na vás, či pôjdete závodiť, či si pôjdete upraviť auto alebo sa len tak budete kochať krásnym mestom. Toto je myslím najrevolučnejšia časť hry, teda voľnosť, ktorú vám NFSU2 ponúkne, niekedy sa to podobá aj na GTA.

Keď som už spomenul to mesto, myslím že aj tu hra pokročila o jeden veľký krok vpred. Je viac kopcovité, ulice sú viac kľukaté, domy menej neónové a viac európske. Konečne máte na meste čo obzerať, či už je to obrovský transparent "BAYVIEW" hore na kopci, jadrová elektráreň, katedrála, mrakodrapy, výhľad na celé mesto alebo čokoľvek iné. Konečne sa hra zbavila otrasných textúr a jednotvárnosti. Za toto treba autorov pochváliť.

Čo sa týka grafickej stránky, pôvodne som čakal že zostane na približne rovnakej úrovni ako NFSU. Rýchlosť akou bola hra vyrobená ani nedovoľovala nejaké zásadnejšie zmeny na grafike. Opak je ale pravdou, grafika je oveľa lepšia, modely sú nádherné a už spomínané textúry kvalitnejšie.

Systém hrania bol tiež od základov zmenený. Už NFSU veľa hráčov vytklo prílišnú jednotvárnosť. 112 závodov na opakujúcich sa tratiach, občas nejaké to pársekundové vylešovanie auta v menu. Keby sa to isté opakovalo aj v NFSU2, určite by skončilo ako podpultovka. Ako som už spomínal, autori sa značne inšpirovali sériou GTA a v hre vám nechali voľné ruky. Ocitnete sa v otvorenom meste, vašou úlohou bude vyhľadávat protivníkov a vyhrávať závody aby ste sa stali najlepším šoférom v meste. To ale nebude také jednoduché. Pomáha vám pri tom vaša priateľka Rachel (Brooke Burke), rôzne obchody, v ktorých si svoju káru vylepšujete a upravujete, SMS systém ktorý vám radí a doručuje výzvy na súboj od závodníkov alebo GPS systém ktorý vás navedie na začínajúci sa závod.

V praxi to bude fungovať asi tak, že budete vyhľadávať závody, ktoré keď vyhráte dostanete peniaze za ktoré si budete môcť svoje auto v špecializovaných obchodoch vylepšíť. Ale pozor - tieto obchody alebo garáže musíte najprv nájsť! V deme sa nachádzal Car Lot (budete si tam môcť auto vymeniť za iné alebo kúpiť nové), Graphics Shop (aplikovanie vinylov a decalov), Performance Shop (vylepšenie motora a výkonu auta), Body Shop (nové diely pre vozidlá, aby vyzerali športovejšie) a Car Specialities Shop (neóny, dvere, reprosústavy, hydraulika, svetlá...).

Po prenesení do samotného závodu vás určite prekvapí že sľubovaná voľnosť aj pri závode sa nekoná. Otvorené mesto sa teda uzavrie zábranami a vy začínate závodiť na trati, presne tak ako v NFSU. Jediný závodný mód pri ktorom je celé mesto otvorené je novinka - Outrun. Mód pri ktorom musíte súperovi uniknúť presne o 1000 stôp. Cestu vám nikto neprikazuje, je len na vás kadiaľ sa vyberiete. Outrun sa môže začať len výzvou nejakého závodníka, ktorého nájdete niekde v meste. Ak vašu výzvu prijme, Outrun sa začína.

Už pri zbežnejšom odskúšaní vozidla vás milo prekvapí zlepšená fyzika. Autá sa správajú oveľa realistickejšie a to je pre hru len veľké plus. Aby som hru stále len nechválil, spomeniem zásadný nedostatok - v hre opäť chýba sľubovaný deštrukčný model. Ak by v hre bol, všetci by určite jazdili opatrnejšie, lebo by vedeli, že za opravu auta sa platí. Taktiež by to hre ubralo na arkádovosti.

Odskúšal som si aj Online mód, ktorý bol v deme. Avšak závodenie na jednej trati s jedným autom nie je veľká zábava. Dosť ma zarazilo neprehľadné menu výberu hry (lobby), videl som tam niekoľko stoviek vytvorených hier, zobrazovalo sa mi však len toľko, koľko sa vošlo na jednu stranu a nikde som nevidel posuvník.

Čo dodať ku koncu? Bolo by hlúpe teraz hru hodnotiť, demo predsalen neponúka všetko čo plná hra a navyše ešte ani nie je dokončená. Určite však viem, podľa toho čo som hral, že NFSU2 bude dôstojným nástupcom série Need for Speed a hlavne starých dobrých Undergroundov. Ponúka obrovské množstvo noviniek a vylepšení, preto si myslím že opäť si získa množstvo priaznivcov. Verím že autori v plnej hre doladia posledné chybyčky (ten deštrukčný model už asi nestihnú;-) a plnú hru budeme môcť ohodnotiť slovom výborný.