Vyhľadávanie

Galéria

najnovší obrázok od

MR2
rozlíšenie 
veľkosť 
zobrazení 
pridané 
1600x900
340,76 kB
15439
11.8.2021
17:47:11

Kúpiť na PC

Kúpiť na PC
69,99€

Anketa

Ako hodnotíš NFS Heat? (známkovania ako v škole)
1
Zobraziť sekciu 1475

2
Zobraziť sekciu 1242

3
Zobraziť sekciu 1181

4
Zobraziť sekciu 1161

5
Zobraziť sekciu 1192

Spolu hlasov: 6251

Odkazy

Naša ikonka:
Naša ikonka

Spolupracujeme:
ABCgames.sk - hry, cheaty, trainery, návody, preklady, cd obaly, wallpapery, screenshoty, download
NFS-Planet
NFSCars.net
The-Witcher.cz
GTACity.cz

Štatistiky

O hre - NFS Unbound


Need for Speed Unbound
Dátum vydania: 2. december 2022
Vydavateľ: Electronic Arts
Developer: Criterion Games
Platformy: PC, PlayStation 5, Xbox Series X, Xbox Series S
Multiplayer: áno (16 hráčov), crossplay
Predobjednávky:
PC | PlayStation 5 | Xbox Series X|S

Po trojročnej pauze sa EA a ich vývojárske štúdio Criterion Games vracia so svojou legendárnou racingovou sériou Need for Speed. Po úspešnom Need for Speed Heat z roku 2019 sa séria uberá odvážnym novým smerom a láka nás na svoj unikátny grafický štýl, inovatívny príbeh a široké možnosti tuningu.

Need for Speed Unbound nadviaže na staré street racingové korene známe najmä z Need for Speed Underground a Need for Speed Underground 2. Pouličné naháňačky na neónmi osvetlených uliciach a do posledného detailu vytunené autá budú jasným motívom najnovšieho dielu.

Nový vizuálny štýl

Už niekoľko mesiacov pred oficiálnym ohlásením hry sa povrávalo o tom, že najnovší diel série by si mohol osvojiť nový vizuálny jazyk, ktorý skĺbi realistickú grafiku s animovanými prvkami inšpirovanými japonskou anime estetikou. To sa nakoniec aj potvrdilo a Need for Speed Unbound ponúkne naozaj unikátne grafické spracovanie, kde kreslené postavy a komiksové efekty idú ruka v ruke s realisticky zobrazenými autami a hernými lokáciami.

Nový smer bude určite vyvolávať kontroverzné názory, ale myslíme si, že herná séria, ktorá sa už roky zmieta v priemernosti, môže netradičným grafickým spracovaním len získať.

Single player

Need for Speed Unbound ponúkne single playerovú kampaň odvíjajúcu sa okolo príbehu dvoch kamarátov, ktorých cesty sa rozdelili po lúpeži v ich rodinnej autodielni spred dvoch rokov. Hráč sa dostane do role začínajúceho jazdca, ktorý sa musí prepracovať svetom street racingu až na jeho vrchol, kde sa pobije v ultimátnom závode o auto, ktoré bolo pred rokmi odzudzené.

Motívom kampane bude heslo: risk je zisk. Samozrejme, čím viac rizika na seba hráč zoberie, tým sladšia bude odmena. Policajné naháňačky, nebezpečné drifty, ale aj stávky so súpermi prinesú do hry lákavé riziko.

Novinkou bude herný mód zvaný Takeover Scene zameraný na jazdecké zručnosti. V ňom vás vyzve americký rapper A$AP Rocky, aby ste ukázali svoje umenie jazdy.


Multiplayer

Online multiplayer bude podporovať najviac 16 hráčov a jeho súčasťou budú tzv. Meetups, kde sa jazdci stretnú, porovnajú svoje vytunené autá a zorganizujú závod naprieč mestom.

Crossplay multiplayer umožní hráčom pripojiť sa z ktorejkoľvek platformy: PC, PlayStation 5 a Xbox Series X|S.

Tuning

V Need for Speed Unbound sa tradične môžeme tešiť na široké možnosti úprav – kozmetických aj výkonnostných. Predsalen, svet street racingu je známy svojou vášňou k tuningu, takže najnovší diel nezostane svojím predchodcom nič dlžný.

Samozrejmosťou bude tiež prispôsobenie vlastnej hernej postavy vďaka stovkám kusov oblečenia a doplnkov od známych módnych značiek.


Lokalita

Hra nás zavedie priamo do srdca Lakeshore, lokality inšpirovanej americkým Chicagom, ktorá bude pozostávať z tvrdého mestského jadra a rozsiahlej rurálnej oblasti popretkávanej širokými diaľnicami a vlnitými cestami.

Carlist

EA potvrdilo cez 140 modelov na zozname dostupných áut. Nájdeme medzi nimi aj legendy 80. rokov ako napríklad BMW M3 E30 alebo Mercedes-Benz 190E. Práve druhé spomínané auto vlastní A$AP Rocky a v hre uvidíme jeho vernú napodobeninu.

Návrat na výslnie zažije aj Mitsubishi Eclipse známe z filmu The Fast and the Furious, ktoré sa po rokoch vráti do NFS.

Tešiť sa môžeme tešiť, okrem iných, aj na špeciality ako sú Aston Martin Vulcan, Ford GT či McLaren F1. Ďalšie autá budú zrejme nasledovať po vydaní hry v podobe DLC.

Chýbať naopak budú modely značky Toyota, ktoré nefigurovali už ani v Heat a Payback, pretože sa výrobca chce dištancovať od ilegálneho závodenia. Kupodivu ani Audi tentokrát nebude mať v hre žiadne zastúpenie, aj napriek tomu, že v Heat sa výrobca ešte objavil.


Soundtrack

V popredí hip-hopom nabitého soudtracku stojí A$AP Rocky, ktorý má v hre vlastnú kreslenú postavičku. Jeho nový song “Shittin’ Me”, ktorý figuroval aj v prvom oficiálnom traileri, zažíva svoj debut práve v Need for Speed Unbound.

Špeciálne edície a ceny

Need for Speed Unbound bude k dispozícii v dvoch edíciách. Štandardná edícia bude stáť 69,99€ pre PC a 79,99€ pre konzoly, zatiaľ čo deluxe edícia, označovaná aj ako Palace Edition, nás odľahčí o 79,99€ v prípade PC verzie a 89,99€ v prípade verzií pre konzoly.

Palace Edition dostane navyše štyri špeciálne upravené autá (VW Golf GTI, Mercedes Benz G63, Mercedes AMG GT Black Series, BMW M3 Evolution II), nové efekty, balík oblečenia pre postavu a ďalšie vychytávky.

Dátum vydania

Need for Speed Unboud vychádza 2. decembra 2022 pre PC, PlayStation 5 a Xbox Series X|S. Predchádzajúca generácia konzol sa svojej verzie nedočká, majitelia tej súčasnej sa ale môžu tešiť na skutočný next-gen zážitok v podobe 4K rozlíšenia pri 60 FPS.